210 2927775

Σταυροί Βάπτισης Αγόρι


Βαπτιστικοί Σταυροί

Βάπτιση. Μπορεί τα λεξικά να λένε ότι είναι η τελετουργική βύθιση ενός ανθρώπου σε νερό, στην πραγματικότητα όμως είναι πολλά περισσότερα. Είναι κατ’ αρχήν η πρώτη επίσημη, και συνήθως φαντασμαγορική, εμφάνιση του καινούριου μέλους μιας οικογένειας. Είναι η τελετή, όπου επισφραγίζεται η διαδικασία της ονοματοδοσίας του μωρού. Αγόρι ή κορίτσι, επίσημα και δημόσια πλέον, αποκτούν το όνομα που θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Πρωταγωνιστής σ’ αυτή τη στιγμή, αμέσως μετά το νεοφώτιστο, ο νονός ή η νονά.

Ένας άνθρωπος που ενώ μπορεί να μην έχει δεσμούς αίματος με την οικογένεια, γίνεται από αυτή τη στιγμή μέλος της.
Κορυφαία στιγμή της τελετουργίας, η ώρα που ο νονός ή η νονά φοράνε στο παιδί το βαπτιστικό του σταυρό. Ένα ισχυρό σύμβολο της πνευματικής πορείας κάθε ανθρώπου, ένα σύμβολο ταυτότητας και μια ισόβια υπενθύμιση ενός ισχυρού δεσμού.

Ο βαπτιστικός σταυρός θα είναι για όλη τη ζωή του παιδιού ένα σύμβολο προστασίας, ένα ισχυρό σημείο αναφοράς, ένα αντικείμενο που περικλείει δεκάδες νοήματα. Ο νονός ή η νονά, με την κίνηση προσφοράς του βαπτιστικού σταυρού, επικυρώνει έναν καινούριο δεσμό αγάπης και γίνεται και αυτός ένα πρόσωπο-συμπαραστάτης του παιδιού για όλη την υπόλοιπη ζωή του.