Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK
210 2927775
ΡΟΛΟΙ

SALES έως και -60%

ΚΟΣΜΗΜΑ

Σταυροί Βάπτισης Αγόρι


Βαπτιστικοί Σταυροί

Βάπτιση. Μπορεί τα λεξικά να λένε ότι είναι η τελετουργική βύθιση ενός ανθρώπου σε νερό, στην πραγματικότητα όμως είναι πολλά περισσότερα. Είναι κατ’ αρχήν η πρώτη επίσημη, και συνήθως φαντασμαγορική, εμφάνιση του καινούριου μέλους μιας οικογένειας. Είναι η τελετή, όπου επισφραγίζεται η διαδικασία της ονοματοδοσίας του μωρού. Αγόρι ή κορίτσι, επίσημα και δημόσια πλέον, αποκτούν το όνομα που θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή. Πρωταγωνιστής σ’ αυτή τη στιγμή, αμέσως μετά το νεοφώτιστο, ο νονός ή η νονά.

Ένας άνθρωπος που ενώ μπορεί να μην έχει δεσμούς αίματος με την οικογένεια, γίνεται από αυτή τη στιγμή μέλος της.
Κορυφαία στιγμή της τελετουργίας, η ώρα που ο νονός ή η νονά φοράνε στο παιδί το βαπτιστικό του σταυρό. Ένα ισχυρό σύμβολο της πνευματικής πορείας κάθε ανθρώπου, ένα σύμβολο ταυτότητας και μια ισόβια υπενθύμιση ενός ισχυρού δεσμού.

Ο βαπτιστικός σταυρός θα είναι για όλη τη ζωή του παιδιού ένα σύμβολο προστασίας, ένα ισχυρό σημείο αναφοράς, ένα αντικείμενο που περικλείει δεκάδες νοήματα. Ο νονός ή η νονά, με την κίνηση προσφοράς του βαπτιστικού σταυρού, επικυρώνει έναν καινούριο δεσμό αγάπης και γίνεται και αυτός ένα πρόσωπο-συμπαραστάτης του παιδιού για όλη την υπόλοιπη ζωή του.